top of page

Božićni koncert folklornog odjela HKPD-a »Matija Gubec«

Božićni koncert folklornog odjela HKPD-a »Matija Gubec« iz Tavankuta, u suorganizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, održan je večeras (petak, 17. prosinca), u prepunoj dvorani Doma kulture u Donjem Tavankutu.

Gosti koncerta bili su članovi KUD-a »Orljava« iz Pleternice, R. Hrvatska, koji su se predstavili, prije svega bećarcima i to u okviru projekta »Bećarac worldwide«, kojeg je podržalo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH i putem kojeg žele dati na važnosti bećarca te ga predstaviti kao dio kulturnog identiteta Šokaca u Hrvatskoj. Inače, u Pleternici se nalazi jedinstveni Trg bećarca, a za oko mjesec dana u ovom će gradu biti otvoren i Muzej bećarca.

Kao domaćini, predstavili su se reprezentativna, srednja i najmlađa folklorna skupina, čiji su članovi izveli izvorne bunjevačke plesove, plesove Bosilegradskog krajišta i plesove kaštelanske narodne četvorke. Glazbena pratnja bili su im članovi tamburaškog odjela »Gupca«.

Nazočnima su se u ime suorganizatora i organizatora prigodnim riječima obratili generalni konzul Generalnog konzulata RH u Subotici Velimir Pleša i predsjednik HKPD-a »Matija Gubec« iz Tavankuta Ladislav Suknović.

Izvor: Hrvatska riječ
コメント


bottom of page