top of page

Uskršnja izložba

Otvorena uskrsna izložba u Tavankutu

31.3.2023.

U okviru korizmenog programa u Tavankutu koji organizira HKPD »Matija Gubec«, večeras je u Galeriji Prve kolonije naive u tehnici slame otvorena tradicionalna uskrsna izložba.

Na njoj su izloženi radovi članica slamarskog odjela »Gupca« te dio radova nastalih na uskrsnoj radionici ukrašavanja pisanica slamom održanoj u ponedjeljak u Galeriji.

Ovom su prigodom nastupili članovi tamburaškog odjela HKPD-a »Matija Gubec« te dječji župni zbor »Isusovi anđeli«, a izložbu je otvorio prečasni dr. Ivica Ivanković Radak.

Otvorenju izložbe su, u okviru projekta »Kutjevački i tavankutski križevi krajputaši« prisustvovali učenici OŠ »Zdenka Turkovića« iz Kutjeva za koje je potom predavanje o neformalnom pokretu »Bunjevački put križa« te o križevima krajputašima u tavankutskom ataru održala predsjednica Galerije Prve kolonije naive u tehnici slame Ljubica Vuković Dulić.

Otvorenju izložbe odnosno predavanju među ostalim su prisustvovali predsjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća Karolina Bašić i idejni pokretač spomenutog pokreta Tomislav Žigmanov.


Fotografije i tekst: NIU Hrvatska riječ


Comments


bottom of page