top of page

X. Slamarski sajam Domžale, 2024.

X. Slamarski sajam - Domžale, Slovenija

(IX. Slamnikarski sejem, Domžale)

Devetu godinu za redom članice tavankutskih slamarki sudjeluju na Sajmu slamarstva u Sloveniji.

Organizatori sajma su Općina Domžale i Slamnikarski muzej Domžale koji djeluje pri Domu kulture "Franaca Bernika" u Domžalama. Sajam je jednodnevan, a vrijeme njegovog održavanja je simbolično - označava i početak sezone nošenje slamnatih šešira. Njime se podržava promocija slamarske djelatnosti općenito, tradicija slamarstva u Domžalama, promovira se Slamnikarski muzej i sama općina Domžale. Sajam je tematski, a prezentira sve što se od slame može izraditi.

Pored izlagača slamarske tehnike iz Domžalea koji izrađuju šešire na sajmu su bili predstavnici iz Nizozemske, Hrvatske i Srbije.

Predsjednica Gupca Mira Tumbas, voditeljica slamarskog odjela Marija Rukavina Prćić, Marija Dulić i Nevenka Obradović predstavile su tavankutsko slamarstvo suvenirima i minijatruama od slame svim zainteresiranima na sajmu.

Tavankut sada već tradicionalno deveti put za redom sudjeluje na ovom sajmu. Za Tavankut je ovo jako bitan segment prezentiranja kako svoje slamarske umjetnosti tako i za razvoj seoskog turizma.


Comments


bottom of page