top of page

Križni put biciglama po tavankutskom ataru 2024.

Updated: Mar 25



U okviru korizmenog programa, članovi našega društva i ove su godine odlučili organizirati križni put biciglama po tavankutskom ataru za sve zainteresirane mještane.

Vrijeme ih je dobro poslužilo pa su križni put započeli svetom misom u crkvi u Tavankutu. Putanja koju je skupina slijedila išla je prema Budžinom križu, potom križevi na novom tavankutskom groblju, nastavilo se kroz tavankutsku šumu do križeva na starom groblju u Gornjem Tavankutu. Slijedile su postaje kod kapele sv. Ane, a zatim su se uputili do križa na Rudićevoj gredi gdje ih je dočekao Tomislav Žigmanov koji je osnivač neformalnog pokreta "Bunjevački put križa".

Slijedile su postaje kod Božanovog križa te križa u Skenderovom kraju, odakle su hodočasnici Malim tavankutskim putom došli do križa na Tavankutskom putu. Tu su se pomolili na četrnaestoj postaji ispred Berecovog križa, a završnu su molitvu izmolili u crkvi Presvetog Srca Isusova, iz koje su jutros i krenuli.

Iako ih je u pojedinim trenucima sustizao umor, većina je iskazala želju da i sljedeće godine pođe istim putem moliti i slaviti Gospodina.




bottom of page