top of page

Mladi zEKO u IstriU okviru Programa Erazmus+, KA220 Partnerstva za suradnju, naši članovi Natalija Stantić, Dragan Žarić, Martina Stantić i Ladislav Suknović od 26.-30. kolovoza sudjeluju na mobilnosti mladih u Novigradu (Istra). Projekt pod nazivom Mladi zEKO-Inkluzivna zelena umjetnost razvija vještine i kompetencije u tri područja: -zaštita okoliša, odgovorno postupanje s otpadom, cirkularna ekonomija, održiva potrošnja, - upotreba digitalnih alata u kreativnom pristupu kroz dizajn i grafiku u cilju skretanja pozornosti na probleme okoliša, - razvijanje poduzetničkih znanja i vještina u području kulture i umjetnosti u cilju stvaranja uvjeta održivog načina života. Partneri na projektu su: Zavod Burja, Rimske toplice (Slovenija) Celjski omladinski centar, Celje (Slovenija) Likovni centar Vivoda, Zagreb (Hrvatska) HKPD Matija Gubec, Tavankut (Srbija)

Pridruženi partneri: Galerija Salsaverde, Izola (Slovenija) Imam ideju, Kraljevo (Srbija) Projekt se realizira u periodu od 1.11.2021.-31.12.2023. godine.
Sudionici projekta Mladi zEKO su testirali jedan od tri ključna rezultata projekta-3D i 360 showroom sa VR naočalama, a koji je nastao snimanjem na tri lokacije u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.U galeriji Salsaverde u Izoli održana je posljednja aktivnost u okviru projekta Mladi zEKO. Sudionici su izložili svoje radove nastale u okviru projektnih aktivnosti. Partneri su u završnom izlaganju iskazali zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima ali i rezultatima projekta koji će tek uslijediti. Kako je zaključeno u planu je kandidirati novi projekt u raspisu novog natječaja koji se očekuje na jesen.

Comments


bottom of page